Podrobný jídelníček


Ananas
Avokado

B 
Banán 
Bazalka 
Bezové květy 
Brambora (vařená i syrová)
Brokolice 
Broskev


Celer
Cuketa 
Čekanka
Čočka (vařená nebo čerstvá) 


Datle


Fazolky (zelené) 
Fíky


Hroznové víno 
Hrášek (vařený nebo čerstvý)
Hruška

CH 
Chléb (tvrdý, rozmočený)
 

Jablko 
Jahoda 
Jetel


Kapusta 
Kedlubnové listy
Kopretina

Kukuřice (vařená nebo čerstvá)

 

Květák 
Kopřiva 

L 
Lilek

 

 


Mango
Meloun
Meruňka
Mrkev

N 
Nektarinka

O 
Okurka 
Ovesné vločky 

P 
Pampeliška (květ i listy) 
Papaja
Paprika

 

Piškoty
Polníček 
Pórek

R 

Rucola
Rýže (vařená)
Řepa


Salát (ledový i obyčejný) 
Sladké brambory 
Špenát 
Švestky 


Těstoviny (vařené) 
Třešně

V 
Vejce (vařené)

Z
Žampion

 

                                                                             

 

 

                    Doplňková krmiva 

 

VÁPNÍK- Šneci vápník cítí ve vzduchu (a také jinou potravu). V přírodě jako zdroj vápníku slouží vápenatá půda a hornina, kosti, prázdné ulity, lastury a rostliny. Vápník šneci nutně potřebují pro dobrou stavbu své ulity. Při nedostatku vápníku je ulita slabá, nevzhledná a nerovná. Proto by měl být vápník ve šnečí ubikaci pořád. Šneci vydrží bez vápníku max. 3 dny, potom si už začínají ožírat ulitu !

 

Vápník můžeme v chovech nahradit:

>sépiovou kostí (zakoupíme v akvaristice/teraristice za pár korun)

>gritem (také zakoupíme v akvaristice/teraristice)

>lastury

>vařená vaječná skořápka

>bílá školní křída

 

MOUKA- Mouku šnekům podáváme 1x za dva dny. Mouka pomáhá šnekům přibírat na váze a udržuje jejich dobrý tělesný stav. Na podzim, než se šneci zazimují podáváme mouku každý den. Místo obyčejné mouky můžeme použít také piškoty.

 

 

ŠNEKŮM MŮŽEME TAKÉ PŘIPRAVOVAT KAŠIČKY

1)

-Vaječná skořápka

-Voda

-Měkké ovoce nebo zelenina ( banán, měkká hruška, uvařený brambor,...) na dochucení

 

Vymytou vaječnou skořápku rozdrtíme v hmoždíři  a přidáme pár kapek vody. Mícháme a doplňujeme vodu, až vznikne kašovitá hmota. přidáme rozdrcené ovoce nebo zeleninu. Můžeme přidat mouku pro lepší růst plžů.

 

 

2)

-Sépiová kost

-Voda

-Měkké ovoce nebo zelenina ( banán, měkká hruška, uvařený brambor,...) na dochucení

 

Sépiovou kost rozdrtíme v hmoždíři nebo nastrouháme a přidáme pár kapek vody. Mícháme a doplňujeme vodu, až vznikne kašovitá hmota. přidáme rozdrcené ovoce nebo zeleninu. Můžeme přidat mouku pro lepší růst plžů.

Špízy

 

Zeleninový:

-růzdné druhy zeleniny

-špejle

Nakrájíme zeleninu na stejné plátky a napíchneme na špejli. Špíz můžeme posypat rozdrcenou sépiovou kostí

 

Ovocný:

-růzdné druhy ovoce

-špejle

Nakrájíme ovoce na stejné plátky a napíchneme na špejli. Špíz můžeme posypat rozdrcenou sépiovou kostí

 

Mix:

-růzdné druhy zeleniny a ovoce

-špejle

Nakrájíme zeleninu a ovoce na stejné plátky a napíchneme na špejli. Špíz můžeme posypat rozdrcenou sépiovou kostí

 

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode